2023m. dB Drag taisyklės


 

 

 

 

   

1          •          Bendroji dalis.

1.1       dB Drag varžybos- tai automobilių garso aparatūros sistemų varžybos, kuriose dalyviai rungiasi tarpusavyje, kad išsiaiškintų, kieno sumontuota garso aparatūra sukelia didžiausią slėgį automobilio salone.

1.2       Garso slėgio matavimai atliekami originaliu Term-Lab ar SPL Lab prietaisu, skirtu dB Drag racing varžyboms.

1.3       Varžybų metu, dalyviai privalo skirti didelį dėmesį kitų dalyvių, teisėjų ir žiūrovų saugumui, todėl visi turi aiškiai suprasti ir vykdyti šias taisykles.

1.4       Visi audio sistemos komponentai, turi būti aiškiai matomi ir prieinami matavimams, jei iškils neaiškumų varžybų komisijai.

1.5       Dalyvis turi būti susipažinęs su varžybų taisyklėmis ir registracijos metu tai patvirtinti parašu.

1.6       Dalyvis nesilaikantis šių taisyklių – diskvalifikuojamas.

 

2          •          Registracija.

2.1       Varžybų dieną atvykę dalyviai privalo užsiregistruoti iki nustatytos valandos, pateikdami asmens ir automobilio registracijos dokumentus. Vėliau atvykę dalyviai neberegistruojami.

2.2       Registracijos metu dalyvis privalo detaliai pateikti informaciją apie sumontuotos audio aparatūros specifikaciją (modelius, gamintojo deklaruojamus parametrus).

2.3       Žyma, patvirtinanti apie registracijos mokesčio sumokėjimą, prisegama prie kiekvienam dalyviui išduodamo Dalyvio lapo, kurį visą varžybų laiką dalyvis privalo laikyti ant savo automobilio priekinės panelės, vairuotojo pusėje.

2.4       Pasibaigus registracijai, techninė komisija patikrina visų dalyvių automobilinę garso įrangą ir patvirtina, kurioje klasėje dalyvis varžysis.

2.5       Prieš varžybas dar kartą bus patikrinamos sumontuotos audio aparatūros specifikacijos, kurios buvo nurodytos registracijos metu, po patikrinimo  GRIEŽTAI DRAUDŽIAMA KEISTI AUDIO APARATŪROS KONFIGŪRACIJĄ.

 

3          •          Registracijos mokestis.

3.1      Dalyvio mokestis gali kisti, priklausomai nuo renginio vietos, renginio mąsto ir t.t., dalyvio mokestis nurodomas kiekvienų varžybų renginio aprašymuose.

 

 

4          •          Dalyvių paskirstymas į grupes.

5.1       Varžybų organizatoriai dalyvių skirstymą į grupes vykdo registracijos metu arba registracijai pasibaigus.

5.2       Dalyviai varžosi 3 disciplinose. Kiekvienoje dalyviai skirstomi į šešias (dbDrag), penkias (BassRace) ir tris klases (Street Sound).

  • dB Drag:
    • Street Stock;
    • Street A;
    • Street B;
    • Street C;
    • Extreme;
    • Extreme Plus;
  • Bassrace:
    • Street A;
    • Street B;
    • Street C;
    • Extreme;
    • Extreme Plus;
  • Street Sound:
    • Street Sound Stock;
    • Street Sound Master;
    • Street Sound Extreme.

 

5.3       Dalyviai į klases suskirstomi pagal tai, kokia garso sistema sumontuota automobilyje ir kokios atliktos automobilio modifikacijos.

5.4       Dalyvis, su tuo pačiu automobiliu, gali rungtis tik vienoje klasėje, kiekvienoje rungtyje. Kituose renginiuose vyksiančiuose nustatytomis datomis, klasė nustatoma iš naujo.

5.5       Žemo dažnio garsiakalbiu laikomas įrenginys kurio skersmuo yra nuo 20cm ir didesnis, bei gamintojo specifikacijoje yra nurodomas kaip žemo dažnio garsiakalbis. Pasyviniai garso skleidėjai, portai ir kanalai nelaikomi žemo dažnio garsiakalbiais.

5.6       Klasėse Street Stock, Street A , Street B ir Street C turi dalyvauti neperdirbti automobiliai, neturintys pertvarų ar sienų, su techniniame pase nurodytu sėdynių skaičiumi. Sėdynės garso slėgio matavimo metu gali būti užlenktos, bet teisėjui pareikalavus, turi būti įmanoma jas atlenkti į originalią padėtį. Visa garso sistema privalo būti sumontuota bagažinėje. Automobilio kėbulo dalyse papildomai įrengtos atviros angos į išorę neleistinos. Šiose klasėse leidžiamas vienas garso izoliacinės medžiagos sluoksnis, kurio storis negali viršyti 4 mm.

5.7       Bet kokia automobilyje esanti pertvara ar siena yra akustinė sistema. Automobiliai su akustinėmis sistemomis gali rungtis tik Extreme ir Extreme Plius klasėse.

5.8       Galinė palangė nelaikoma akustine sistema. Minimalūs perdirbimai (durelių garsiakalbių podiumai, galinė palangė) nepriskiriami prie automobilio perdirbimo.

5.9       Dalyviai gali naudoti, bet kokią audiosistemą, maitinamą nuo automobilio 12V elektros sistemos. Jei maitinimo įtampa esant užgesintam varikliui viršija 14V, dalyvis gali rungtis tik Extreem ir Extreme Plius klasėse.

5.10     Matavimo metu automobilio variklis neprivalo būti užgesintas.

 

 

Db Drag klasės ir aprašymai.

 

6          •          Street Stock klasė.

6.1       Street stock klasė kuri skirta tik tiems dalyviams, kurie nėra anksčiau dalyvave garso varžybose. Turintys paprasta , negalinga garso sistema,kasdieniniam  klausymui. (Pvz : bose,hamman ir kt.). Ši klasė orentuota žmonėms norintiems išmeginti savo jėgas ,bei savo audio sitemos  galimybes ,tad visi jau dalyvave varžybose ,užsiimantys garso sistemų montavimu , brežinių, dėžių gamyba ar prekyba joje  dalyvauti negali.

6.2        Šiose klasėse naudojama garso aparatūra turi būti prieinama kiekvienam (negali būti pagal specialų užsakymą gaminta sistema).

6.3       Street Stock klasėje negali dalyvauti su garso aparatūros prekyba ar profesionalia instaliacija susiję asmenys,  įmonės ar jų atstovai.

6.4       Akustinės sienos ar pertvaros neleidžiamos, išskyrus galinę palangę. Stiprintuvai, naudojami ne žemų dažnių garsiakalbiams, neskaičiuojami.

6.5       Dėžės aukštis negali viršyti galinių sėdynių aukščio. Visa audio sistema, turi būti sumontuota bagažinėje.

6.6       Leidžiami standartiniai 12V, 6 sekcijų švino/rūgšties arba geliniai akumuliatoriai, skirti automobiliams. Negali būti papildomų akumuliatorių.

6.7       Ši klasė skirta automobiliams be didelių modifikacijų, taip pat joje negali dalyvauti tokie automobiliai: Honda CRX, Fiat Panda, Seat Marbellas, Yugos, krovininiai automobiliai, mikroautobusai.

6.8      Garsiakalbių skaičius NERIBOJAMAS.

6.9       Maksimali galia negali viršyti 1500 Wrms, apkrova ne žemiau 1Ω.

 

7          •       Street A klasė.

7.1       Akustinės sienos ar pertvaros neleidžiamos, išskyrus galinę palangę. Stiprintuvai, naudojami ne žemų dažnių garsiakalbiams, neskaičiuojami.

7.2       Dėžės aukštis negali viršyti galinių sėdynių aukščio. Visa audio sistema, turi būti sumontuota bagažinėje.

7.3       Leidžiami standartiniai 12V, 6 sekcijų švino/rūgšties/geliniai akumuliatoriai. Pagrindinis akumuliatorius turi būti gamintojo numatytoje vietoje, papildomas- bagažinėje. Akumuliatoriai turi būti saugiai įtvirtinti.

7.4       Leidžiama nedaugiau dviejų akumuliatorių.

7.5       Leidžiama nedaugiau dviejų žemo dažnio stiprintuvų.

7.6       Vienas 30 cm (12’) žemo dažnio garsiakalbis,

arba ne daugiau kaip du 25 cm (10’) žemo dažnio garsiakalbiai,

arba ne daugiau kaip trys 20cm (8’) žemo dažnio garsiakalbiai.

7.7       Maksimali galia negali viršyti 2000 Wrms, apkrova ne žemiau 1Ω.

 

8          •          Street B klasė.

8.1       Akustinės sienos ar pertvaros neleidžiamos, išskyrus galinę palangę. Stiprintuvai, naudojami ne žemų dažnių garsiakalbiams, neskaičiuojami.

8.2       Dėžės aukštis negali viršyti galinių sėdynių aukščio. Visa audio sistema, turi būti sumontuota bagažinėje.

8.3       Leidžiami standartiniai 12V, 6 sekcijų švino/rūgšties/geliniai/AGM arba ličio jonų akumuliatoriai, skirti automobiliams. Pagrindinis akumuliatorius turi būti gamintojo numatytoje vietoje, papildomas- bagažinėje. Akumuliatoriai turi būti saugiai įtvirtinti.

8.4        Leidžiama nedaugiau dviejų akumuliatorių.

8.5       Leidžiama nedaugiau dviejų žemo dažnio stiprintuvų.

8.6       Vienas 38 cm (15’) skersmens žemo dažnio garsiakalbis

arba ne daugiau kaip du 30 cm (12’) žemo dažnio garsiakalbiai,

arba ne daugiau kaip trys 25 cm (10’) žemo dažnio garsiakalbiai,

arba ne daugiau kaip keturi 20 cm (8’) žemo dažnio garsiakalbiai.

8.7       Maksimali galia negali viršyti 3000 Wrms, apkrova ne žemiau 0,5Ω.

 

9          •          Street C klasė

9.1       Akustinės sienos ar pertvaros neleidžiamos, išskyrus galinę palangę. Stiprintuvai, naudojami ne žemų dažnių garsiakalbiams, neskaičiuojami.

9.2       Dėžės dydis negali viršyti pusę mašinos tūrio, ne aukščiau kaip iki lubų 35 cm, ir ne ilgesnė kaip 25 cm iki priekinių durų statramsčio. Mažesnės dėžės gali būti padėtos ant galinių sostų atlošų.

9.3       Leidžiami nestandartiniai iki 16V, švino/rūgšties/geliniai/AGM arba ličio jonų akumuliatoriai. Pagrindinis akumuliatorius turi būti gamintojo numatytoje vietoje, papildomi- bagažinėje. Akumuliatoriai turi būti saugiai įtvirtinti.

9.4       Akumuliatorių kiekis neribojamas.

9.5       Galima naudoti ne daugiau kaip 3 žemo dažnio stiprintuvus.

9.6       Vienas 46 cm (18’) skersmens žemo dažnio garsiakalbis,

arba ne daugiau kaip du 38 cm (15’)  žemo dažnio garsiakalbiai,

arba ne daugiau kaip trys 30 cm (12’) žemo dažnio garsiakalbiai,

arba ne daugiau kaip keturi 25 cm (10’) žemo dažnio garsiakalbiai,

arba ne daugiau kaip šeši 20 cm (8’) žemo dažnio garsiakalbiai.

9.7       Leidžiama apkrova ne žemiau 0,25Ω.

 

10       •          Extreme klasė

10.1     Ne daugiau kaip 4 stiprintuvai vienam garsiakalbiui.

10.2     Akumuliatorių kiekis neribojamas. Akumuliatorių maksimali leidžiama įtampa iki 18 V.

10.3     Automobilis turi būti pilnai eksploatuojamas (važiuojantis savo eiga).

10.4   Akustinės sienos ar pertvaros neleidžiamos, išskyrus galinę palangę .

10.5     Įranga turi būti sumontuota už priekinių durelių statramsčio.

 

 11        •   Extreme Plius klasė

11.1    Garsiakalbių skaičius neribojamas.

11.2    Ne daugiau kaip 4 stiprintuvai vienam garsiakalbiui.

11.3    Akumuliatorių talpa neribojama. Didžiausia leidžiama įtampa – 18 V.

11.4    Įranga turi būti sumontuota iki priekinių durelių staktos.

 

 

BassRace klasės ir aprašymai.

 

 12        •   BassRace taisyklės

12.1   „BassRace“ dalyviai skirstomi į 5 klases: Street A, Street B, Street C, Extreme ir Extreme Plus klases.

12.2   Dalyvis su tuo pačiu automobiliu gali dalyvauti tik vienoje klasėje.

12.3   Matavimo metu durys, langai, liukai turi būti  pilnai uždaryti išskyrus vairuotojo duris.

12.4    „BassRace“ rungtyje atliekamas tik vienas matavimas, kuriame dalyviai užims atitinkamą vietą pagal parodytą rezultatą.

12.5    Matavimų metu automobilyje gali būti tik dalyvis.

12.6    Matavimo aikštelėje prie automobilio dalyviui draudžiama turėti palaikomąją grupę.

12.7   Organizatoriai pateikia šiai rungčiai garso įrašo takelius, kurių garso dažniai: 20 – 30, 30 – 40, 40 – 50, 50 – 60 Hz.

12.8   Garso įrašų takelius galite rasti mūsų internetiniame tinklapyje – www.dBDragas.lt

12.9   Matavimo laikas yra 30 sekundžių (matavimo pradžia fiksuojama nuo 5 sekundės).

 

 

 13       •   BassRace Street A klasė

13.1     Vienas 30 cm (12’) žemo dažnio garsiakalbis,

arba ne daugiau kaip du 25 cm (10’) žemo dažnio garsiakalbiai,

arba ne daugiau kaip trys 20cm (8’) žemo dažnio garsiakalbiai.

 

 

 14       •   BassRace Street B klasė.

14.1     Vienas 38 cm (15’) skersmens žemo dažnio garsiakalbis

arba ne daugiau kaip du 30 cm (12’) žemo dažnio garsiakalbiai,

arba ne daugiau kaip trys 25 cm (10’) žemo dažnio garsiakalbiai,

arba ne daugiau kaip keturi 20 cm (8’) žemo dažnio garsiakalbiai.

 

 

15       •   BassRace Street C klasė.

 

15.1     Vienas 46 cm (18’) skersmens žemo dažnio garsiakalbis,

arba ne daugiau kaip du 38 cm (15’)  žemo dažnio garsiakalbiai,

arba ne daugiau kaip try 30 cm (12’) žemo dažnio garsiakalbiai,

arba ne daugiau kaip keturi 25 cm (10’) žemo dažnio garsiakalbiai,

arba ne daugiau kaip šeši 20 cm (8’) žemo dažnio garsiakalbiai.

 

16       •   BassRace Extreme klasė.

16.1     Du 46 cm (18’) skersmens žemo dažnio garsiakalbis,

arba ne daugiau kaip trys 38 cm (15’)  žemo dažnio garsiakalbiai,

arba ne daugiau kaip keturi 30 cm (12’) žemo dažnio garsiakalbiai,

arba ne daugiau kaip penki 25 cm (10’) žemo dažnio garsiakalbiai,

arba ne daugiau kaip aštuoni 20 cm (8’) žemo dažnio garsiakalbiai.

16.2   Akustinės sienos ar pertvaros neleidžiamos, išskyrus galinę palangę .

16.3     Įranga turi būti sumontuota už priekinių durelių statramsčio.

 

17       •   BassRace Extreme Plius klasė.

 

17.1     Jokių limitų. Į šią klasę patenka visi virš Extreme klasės esančios ribos.

17.2    Įranga turi būti sumontuota iki priekinių durelių staktos.

 

Street Sound klasės ir aprašymai.

 

18       •   Street Sound taisyklės.

18.1      Dalyviai yra skirstomi į 3 klases – Street Sound Stock, Street Sound Master, Street Sound Extreme.

18.2     Dalyvis gali dalyvauti tik vienoje klasėje ir tik viename matavime.

18.3      Matavimas vykdomas 30 sekundžių, leidžiant dalyvio pasirinktą garso įrašą maksimaliu garsu.

18.4     Visose Street Sound kategorijose matavimo prietaisas yra pastatomas vairuotojo durų centro aukštyje, 1 metras nuo vairuotojo durų ir 1 metras nuo automobilio šono bei 1 metras nuo žemės . Varžybų metu visus klausimus, kurių neapima šis aprašymas, sprendžia teisėjai, kad būtų užtikrintas vienodas požiūris į visus dalyvius.

18.5     Draudžiama naudoti „pink noise“, „white noise“ ar sinusus ir kitus panašius garso takelius. Jei teisėjams kils įtarimų, kad dalyvis naudoja specialiai Street Sound varžyboms sukurtą garso takelį, teisėjai gali paprašyti paleisti kitą garso failą, suteikiantį laiko pasiruošti.

18.6     Leidžiama naudoti garso failus iš „YouTube“, „Spotify“, CD albumų, USB atmintinės ir kitų šaltinių.

18.7     Matavimo metu durys, langai, liukai turi būti uždaryti išskyrus vairuotojo duris.

18.8     Matavimo vietoje prie automobilio dalyviui negalima turėti palaikomosios grupės.

 

 

 

 

 

 

19       •   Street Sound Stock klasė.

19.1      Iki 2×6,5 colių (16,5cm) arba 1×8 colių (20cm) automobilio duryse, įskaitant koaksialinius ar vidutinių dažnių garsiakalbius ir kt.

 

19.2      Durų apdailos turi būti tvirtinamos standartinėse vietose (gali būti papildomai įtvirtintos), apdailos storis nuo durų paviršiaus (metalinės dallies) negali viršyti 15 centimetrų.

19.3      Atliekant matavima žemų dažnių garsiakalbiai privalo būti išjungti.

19.4      Dažnio matavimo riba yra nuo 60 Hz iki 1000 Hz

19.5      Matavimo metu, automobilyje gali būti tik dalyvis.

 

20       •     Street Sound Master klasė.    

20.1      Iki 4×6,5 colių (16,5cm) arba 2×8 colių (20cm) arba 1×10 colių (25cm) vienetų automobilio durelėse, įskaitant koaksialinius ir vidutinio dažnio garsiakalbį ir kt.

 

20.2      Durų apdailos turi būti tvirtinamos standartinėse vietose (gali būti papildomai įtvirtintos), apdailos storis nuo durų paviršiaus (metalinės dallies) negali viršyti 15 centimetrų.

20.3      Atliekant matavima žemų dažnių garsiakalbiai privalo būti išjungti.

20.4      Dažnio matavimo riba yra nuo 60 Hz iki 1000 Hz

20.5      Matavimo metu, automobilyje gali būti tik dalyvis.

     

21       •     Street Sound Extreme klasė.

21.1      Šioje klasėje vienetų skaičiaus ir tipų apribojimų nėra

 

21.2      Atliekant matavima žemų dažnių garsiakalbiai privalo būti išjungti.

21.3      Dažnio matavimo riba yra nuo 60 Hz iki 1000 Hz

21.4      Matavimo metu, automobilyje gali būti tik dalyvis.

 

 

 

22       •          Svarbi informacija dalyviams

22.1     Garso slėgio matavimo sensorius pritvirtinamas prie priekinio stiklo 30cm atstumu nuo dešinio automobilio statramsčio ir 10cm atstumu nuo priekinės panelės. Atstumas nuo sensoriaus iki sėdynės negali būti mažesnis nei 76,2 cm. Street Sound kategorijose matavimo prietaisas yra pastatomas vairuotojo durų centro aukštyje, 1 metras nuo vairuotojo durų ir 1 metras nuo automobilio šono bei 1 metras nuo žemės.

 

22.2     Dažnio generatorius, harmonizatorius, garsiakalbius su servomechanizmais ir pan. naudoti draudžiama.

22.3     Visi audiosistemos elementai turi būti pritvirtinti (papildomi, kondensatoriai, stiprintuvai, ir kt.) ir nepažeisti jų naudojimo ir eksploatavimo taisyklių, kurias nurodo gamintojas.

22.4     Automobilio gamintojo komplektacijoje nenumatyti laidai turi būti tvarkingi (izoliuoti, nebūti pažeisti), kad nesukeltų pavojaus aplink esantiems žmonėm ar turtui.

22.5     Žemo dažnio garsiakalbių dėžės varžybų metu gali būti ir nepritvirtintos, jei nepažeidžia jų naudojimo ir eksploatavimo taisyklių.

22.6     Matavimo metu automobilio originalūs ar papildomai sumontuoti orą pučiantys prietaisai turi būti išjungti (ši nuostata liečia ir automobilio salono kondicionavimo sistemą), durys, langai, liukai ar bagažinės dangtis ir visos kitos angos turi būti uždaryti (išskyrus vairuotojo duris), rankinis stabdis privalo būti aktyvuotas. Neįvykdęs šių reikalavimų dalyvis diskvalifikuojamas.

22.7     Matavimų aikštelėje per pasiruošimui skirtas 5 min. dalyviui leidžiama apklijuoti nesandarias automobilio vietas lipnia juosta, ar kitomis medžiagomis.

 

23       •          Varžybų eiga.

23.1     Po dalyvių suskirstymo į grupes, kiekvienoje grupėje vykdomas kvalifikacinis varžybų etapas t.y. išmatuojamas visų vienoje grupėje dalyvaujančių automobilių garso slėgis.

23.2     Dalyviui įvažiavus į matavimo vietą skiriamos 5 min. pasiruošimui.

23.3     Garso slėgio matavimas vykdomas 30 sekundžių , nuo 5 sekundės yra fiksuojamas aukščiausias rezultatas.

23.4     Dalyvis turi atvažiuoti į vietą ne vėliau kaip per 5 min. po nurodymo. Jeigu dalyvis per nustatytą laiką neatvyksta į aikštelę, matavimas nevykdomas. Tokiu atveju dalyvio rezultatas – 0,00dB.

23.5     Po kvalifikacinio varžybų etapo lieka aštuoni arba keturi (jeigu grupėje dalyvių mažiau nei 8) dalyviai, kurių automobilių garso slėgio matavimo rezultatai didžiausi. Jie toliau rungiasi atkrintamosiose varžybose, kiti iš varžybų iškrenta.

23.6     Dalyvis gali naudoti bet kokią laikmeną, su bet kokiu muzikiniu įrašu. Įrašas privalo būti MUZIKINIS. Muzikinyje kūrinyje leidžiama įterpti sinusinius dažnius.

23.7     Jei garso įrašas matavimo metu fiksuojamas žemesnis nei 20Hz arba aukštesnis nei 60Hz STREET klasėse, rezultatas bus 0,00dB.

23.8     Jeigu, vykstant matavimui, dalyvio audiosistemoje įvyko gedimas, bet jo rezultatas užfiksuotas, iki kito varžybų etapo dalyvis turi spėti pašalinti gedimą nekeisdamas žemų dažnių garsiakalbių, stiprintuvų ar jų konfigūracijos. Jei nepavyksta to padaryti, į sekantį etapą patenka žemesnę vietą užėmęs dalyvis.

23.9   Tarp matavimų arba garso matavimo vietoje- DRAUDŽIAMA keisti žemo dažnio garsiakalbius, stiprintuvus, bei jų konfigūraciją. Išimtis skiriama to paties gamintojo ir modelio įrangai, jei ji matavimo metu sugedo – keičiant privaloma išsikviesti tech. komisijos narius ar varžybų vadova.

23.10   Esant vienodiems matavimo rezultatams, dalyviai turės pakartotinai matuoti garso slėgį.

23.11   Matavimų aikštelėje prie automobilio dalyviui leidžiama turėti palaikomąją grupę (iki 5-ių žmonių įskaitant vaikus).

23.12   Dalyviui ir/ar palaikomosios grupės nariams matavimo metu leidžiama prisilietimo būdu laikyti automobilio kėbulo dalis.

23.13   Dalyvio ir/ar jo palaikomosios grupės narių veiksmai (svaiginimasis alkoholiu ar kitomis psichotropinėmis medžiagomis, agresyvus elgesys, muštynių sukėlimas, teisėjų, kitų dalyvių ar žiūrovų įžeidinėjimas ir kiti visuotinai nepriimtoms moralės normoms prieštaraujantys veiksmai) suteikia teisėjams teisę diskvalifikuoti dalyvį.

23.14   Dalyvis visų varžybų metu pilnai atsako už savo palaikomosios grupės narių veiksmus pagal šių taisyklių nuostatas.

23.15  Savo automobilio garso sistemą valdo tik pats dalyvis.

 

24       •          Baigiamosios nuostatos

24.1     Automobilių audio sistemos gali sukurti didelį garso slėgį, todėl dalyviams rekomenduojama matavimų metu nebūti automobilyje, naudoti nuotolinio valdymo pultelį. Neturintiems nuotolinio audiosistemos valdymo pultelio leidžiama būti automobilyje, jei dalyvis naudoja papildomas klausą saugančias priemones (ausines). Pašaliniams asmenims matavimo metu būti automobilyje draudžiama. Organizatoriai neprisiima atsakomybės už galimus dalyvių sveikatos sutrikimus.

24.2     Organizatoriai ir teisėjai neprisiima atsakomybės už galimus dalyvio audiosistemos ar automobilio gedimus varžybų metu.

24.3     Varžybų dalyviai turi nepažeisti viešosios tvarkos, gerbti kitus dalyvius ir žiūrovus, klausyti teisėjų nurodymų. Renginio teritorijoje privaloma laikytis KET, už jų pažeidimus atsako pažeidėjai LR įstatymų nustatyta tvarka.

24.4     Reklaminės medžiagos (bukletų, skrajučių ar pan.) dalinimas renginio metu renginio teritorijoje leidžiamas tik iš anksto suderinus su varžybų organizatoriais ir gavus jų leidimą.

24.5     Visi protestai dėl teisėjų sprendimų priimami tik raštu. Priimant protestą imamas 50Є (penkiasdešimt eurų) mokestis. Jeigu protestas pripažįstamas pagrįstu, mokestis bus grąžinamas. Jeigu protestas nepripažįstamas, mokestis sunaudojamas organizacinėms išlaidoms ir protesto teikėjui negrąžinamas. Protestus galite rašyti info@dbdragas.lt

24.6     Diskvalifikuotam dalyviui registracijos mokestis negrąžinamas.

 

Žemadažnių garsiakalbių ir stiprintuvų specifikacijos bus užskaitomos  pagal gamintojo deklaracijas.

 

Viešinamos nuostatos tarp etapų gali būti redaguojamos organizatorių.

 

2023m. dB Drago (decibelų drago) taisykles parengė ir patvirtino – Asociacija „Audio Freakz“